To, co se mi stalo asi před týdnem, mě opravdu rozladilo. Ztratila jsem svoji pracovní pomůcku, svého diagnostického pomocníka, svoje kyvadlo. Naskočí vám představa podivné magie, potrhlého čarování? Pendulum se určitě dá používat různě, ale já ho beru jako velmi JEDNODUCHÝ nástroj pro práci s INTUICÍ.


V dnešní době, kdy rozvíjíme možnosti techniky i lidského mozku, rozhodně nespoléháme jen a pouze na rozum a analytické myšlení. Už víme, jakou zásadní roli v životě hraje emoční a sociální inteligence. A samozřejmě i empatie, nacítění, intuice. Kyvadlo sice odpovídá jen ANO a NE, přesto při rozhodování, cestě do podprahových informací, je skvělým nástrojem. Samozřejmě když svoje intuitivní vnímání procvičujete, trénujete.


Proč tady píšu tenhle tragikomický příběh, jak se v mém terapeutickém home officu mohlo kyvadlo ztratit? Byla to pro mě záhada. Kam jen jsem ho v bytě mohla zanést, kam upustit? A každý den jsem začínala hořekováním, kde jen může být a jak se to mohlo stát.


A dnes? Sednu si na místo, kam obvykle nesedám a podívám se tam, kam se běžně nedívám. A na koberci září moje milované kyvadlo! Vůbec netuším, jak tam mohlo zapadnout, ale je tu! Sláva! Radost terapeutky radosti je nevýslovná!


Ztráty jsou bolestné, smutné. Ale ta RADOST po nalezení, to je báječná emoce!