Tak ti, Boženko, zas píšu. Myslela sem, že vyklidim ten špajz, ale to sem fakt nestihla. My teď totiž všicky musime šít roušky. To bylo tak – v tý televízi nejdřiv řikali, že těch roušek je jako dost. Pak zase řikal Babiš, že nejsou, ale že je jako přiveze, že do tý Číny pro ně pojede a že nám je pak dá. Nakonec všude řikali, že těch roušek je habaděj – jenže vony se ty roušky asi ztratily, protože nikde nejsou! Tak už nevim. Ten dochtor, ten Šmucler, ten řikal, že by jako někde měly bejt. Ale nikdo je nenašel. Tak to je teda zapeklitý. No ale Češí sou na ty sliby chyby těch nahoře zvyklí, tak ty si poraděj. Madla začala šít ty roušky, Mařena taky, dokonce i ta Lucka, ta zpěvačka, holt všici teď jen šijem a šijem, aby těch roušek bylo dost. Sice ven chodit nesmíme, to nám ten Andrej taky zakázal, ale doma ty roušky nosíme, no nakazit se tím vírusem nechce žádnej.

   Tak teď furt jenom šijem ty roušky. A já taky čučim na tu televízi. Voni tam celej den řikaj to samý, ale člověk se vod toho vůbec nemůže vodtrhnout. Nejčastějc řikaj, že sme na tom fakt dobře, že ti naši politíci to dělaj nejlíp v celý Evropě. Tak to sem na nás pyšná! Ty roušky sice nejsou, ty testy na ten vírus taky nemaj, ale jinak jim to šlape. Samá tiskovka, na ty se ráda koukám. Dycky tam stojí ten náš Andrej, dyk víš, jak nám dával ty koblihy. Teď je takovej statečnej, že jako všechno zařídí a vyřídí a tak. A jak, pane, umí rozkazovat! Todle zakážu, todle rušim, todle zakážu, todle rušim! Hotovej hrdina! Vyhlásil karanténu pro všecky a hotovo. Votravovali ho ti dochtoři, že mu k tomu chtěj taky něco řikat, tak prej bude dávat dohromady ňákej krizovej štáb či co. Ale dyk si to nejlíp dycky rozhodne sám, ne? Dyť musí bejt chytrej dost dyž si našetřil ty miliardy, ne? A ty párky, co sou vod něj, ty mi moc chutnaj. Žádnej premiér na světě neumí takový párky jako von.

   Nevim proč ho furt kritizújou. Třeba ti novináři, ty vůbec nechápou, že teď nemaj na těch tiskovkách co dělat. Čertěj se, že jim tam zakázali chodit. Dřív byly ty tiskovky pro ně, mohli se ptát a tak, pak vo tom psát. A to jim teď nedojde, že nemaj bejt sobci? Teď sou přeci tiskovky pro ministry! A novináři tam nemaj co dělat! Ty  ministři se přeci  z tý tiskovky maj dozvědít co zas Andrej vymyslel a rozhod! No jó, to ty novináří nechtěj pochopit. Že prej tady musí bejt ňáká demogracie!

   Teď už ale musim končit, Božka, eště jdu došít ty roušky, mám takový pěkný, s kytičkama. A soused řikal, že začne vyrábět ňákej ten respirátor. Tak se drž! A my to snad taky přežijeme.