Dneska, Boženko, mám pro tebe samý dobrý zprávy. Ta hlavní – našel se prezident! A nejenom to!  Von ti měl i projev k tomu vírusovi. Že se jako máme chovat slušně, žádný vylomeniny, nekritízovat vládu a tak. Ten projev ti byl takovej pěknej, žádný ty jeho sprosťačinky, co von mívá, víš žádný ty … sem, …. tam a tak. Jen ti komedianti a ti pisálci, ti ho zloběj, na ty trochu nadával, že maj makat v domovech seniórů a nekverulovat.  Řikal taky, že už dávno něco někde vo tom vírusovi řikal, ale žádnej ho neviděl, von je asi trochu jak ten Hary Poter co byl neviditelnej, tak to je ten náš prezident taky. Dělá a říká kdeco, ale žádnej to nevidí. Je to prostě kouzelnik. Taky u těch Slováků měli projev vo vírusovi, to sem poslouchala taky. Vona je ta jejich Čapoutová, ta prezidentka, taková hodná, ta jim to řekla eště líp než ten náš Miloš. Vona je uklidnila, pochválila, řekla jim co maj dělat, ta se vo ty svý Slováky stará jak pravá máma. To nám tady chybí.

   Tak už sme si na ten vírus trochu zvykli, teda na to, že musíme bejt furt zavřený doma. Jo, vlastně nakupovat jídlo, to eště můžem. Ale měněj nám ty časy, je tady s tim velká mela. Nejdřiv, že prý my senióři máme chodit do krámu od deseti do dvanácti, to hlásili. Ale to se nám nelíbilo, přeci chceme kupovat hned ráno, na co bysme čekali doma do desíti. Tak sme si stěžovali – a voni z nás maj asi respekt a dali nám to už od sedmi do devíti. Ale dneska mě to teda zas nakrklo, protože si stěžovali pracující, že chtěj ráno kupovat snídaně než jdou do práce, tak v rádiu hlásili, že to zas budou posouvat a my budem chodit do krámu od osmi do desíti. No je to blázinec! Sotva vim kam sem dala brejle – a teď si mám pamatovat od kolika teda mám jit do obchodu dyž to furt měněj?

   A eště jedna dobrá zpráva nakonec, Boženko. Ty krabice z tý Číny, ty už přiletěly na letiště. Ukazovali nám je, abychom to všici viděli, že už sou vopravdu tady. No to teda byla sláva! Tak sme šťastný, že přiletěly. Tak jen, aby tam vopravdu ty roušky a tak byly. A aby je nikdo neukrad. Tak se, Božka, drž! A hlavně nos ty roušky!