Hele, Boženko, já ti musim napsat co se tady u nás děje. No to je pozdvižení, to je Sodoma, Gomora! Chlapi i ženský si musej zakrejvat vobličej jako ty muslimačky a nesmíme ven z domu. A furt se musíme mejt, teda hlavně ruce, ale vostatní já si myju taky, to ty víš, že nejsem žádná špindíra. Je to tady prostě všecko vzhůru nohama!

    Nejdřív ti napíšu jak to všechno začalo. Úplně zničehonic. Nedávno takhle koukám na televízi  - a prej v Číně je nějakej vírus. Řikám si – dejte nám s tim pokoj, co je nám po Číně, ať si tam choděj ve skafandrech dyž je to baví, co je nám do toho? Ale pozor, Boženko, von ten vírus už je i tady! U nás! To je, co? 

    Vrtalo mně to hlavou kde se ten vírus vzal. Sousedka řikala, že ten vírus dělali Amerikáni, aby nebylo tolik lidu, hlavně těch žlutejch, no, těch Číňanů. Ale zrovna včera vo tom mluvila ta dochtorka, ta co ji málem zavřeli, že sama dělá takový levný testy na ten vírus. To neměla dělat tak levný, dyk ten Babiš bude mít vlastní podnik na to zkoušení toho vírusu, tak mu do toho přece nemá lízt, ne? Ale chytrá, to ona je! Ta dochtorka říkala, že voni si to ti Číňani zavařili sami. Voni si tam v tý laboratoři v tom Wuchánu hráli s těma genama (no, jak si tam pak dělaj ty klony a tak) – a von se jim tendle divnej vírus ztratil. Voni nevěděli, že to nadělá takovou paseku po celým světě, to voni neudělali schválně. Prostě tam jen maj taky takovej bordel jak u nás. Ale u nás naštěstí žádnej genóm ani vírus neutek! A stejně ho teď tady máme. Vona ho sem přitáhla ta naše honorace! Ty co sou jak ta Vendula z finančáku, co se každej rok natřásá, že jezdí na lyžovačku do Itálie. Tak takový to sem dovezli. No jo, to tam musí jezdit, Čecháčci, co jsou víc než my! Už to přeci museli vědít, že tam hrozí ten vírus, ale voni si holt nedaj říct! 

    Tak teď musíme bejt kvůli tomu hajzlíkovi vírusovi zavřený doma. No co, tak aspoň poklidím špajz. A pak ti zas napíšu co je novýho. Drž se, Božka!