Milá, Boženko, teda dneska ti musim napsat o tom, co se nám tady v době toho vírusu děje s penězma. Vono je to s nima teďkon úplně nevyzpytatelný. Voni někde sou – a někde zas vůbec nejsou. Prostě mi připadaj jak pytel blech, je těžký si s nima poradit. Teda vláda, ta si teda s nima rady ví. Ta ministrová na ty finance, ta to pane řídí raz dva. Pokaždý v televízi vona hlásá, že peněz je dost – a ty živnostníci dostanou, ty podnikateli dostanou, prostě všici prej ty kompenzace dostanou. No nejni to zadarmo – pár hodin jim vyplňování tych lejster na ty žádosti zabere, ale žádnej kdo to dobře vyplní prej nepřijde zkrátka. Tak se nejni čeho bát. A taky, drž se, Božka, udělaj nám novej Václavák. Rozhodli vo tom na magistrátu! No, peněz je dost – zas tam natáhnou koleje, i tramvaje budou! Prostě hogo fogo, stavět se bude, sázet další stromky, jó, bude to tu velký! Milióny lítaj, takže se žádný kríze bát nemusíme. My, Pražácí, my se holt teďko budem mít dobře.

   Ale, Božka, ne všici k tym penězům můžou. Ukazovali nejaký hotely co se už zavíraj, i ty kavárny. Že prej ty peníze vod tý vlády furt nemaj – tak asi blbě vyplnili ty formuláře či co. Peněz má bejt všudy habaděj, tak nevim co ty lidi sejčkujou, propouštěj ty co tam maj zaměstnaný, že to neutáhnou. A představ si, chudý sou i na Hradě. Ten Mynář, no co pomáhá prezidentovat tomu Zemanovi, co ten musíl udělat! Von chudák ten hradní kancléř neměl co jíst, měl prej nějaký už nemocný prase, tak narychlo udělal zabijačku, aby se najed. To je jasný, šetřit se musí, karanténa nekaranténa, přeci pašíka nenechá chcípnout, von to vysvětlíl. To každej pochopí, i když je to teďko zakázaný se houfovat. Udělal jenom takovou malou hostinu, u Zlína to bylo, všici prej byli vyšetřený na ten vírus, tak se nic nemohlo stát. I roušky všici měli. A voni to nemocný prase zapíchli a snědli – a špatně jim snad nebylo. A aspoň se trochu poveselili.

   Tak sem z toho Božka, taková rozpačitá. Ti politíci sice slibujou, že peněz bude dost pro každýho, že se o nás postaraj. Ale já se bojim, abychom nemusíli jak ten nebohej Mynář za chvíli jist přichcíplý prasata z tajnejch zabíjaček.