Milá, Boženko, rozmohla se teď v tý karanténě taková móda, no ženský dávaj najevo svoje postoje. Na tych tiskovkách furt musíme koukat na ty chlapy, voni furt řečněj, řečněj a pokaždý nějak jináč, tak už mě to tak nebaví furt na ně čučet. A vzaly to teď do ruky ženský. Ty teď ukazujou co taky dokážou. Hlavně modelky! To, že sme takle v tý epidémii zavřený, je snad nejhorší pro ně. Ty se doma asi nejvíc nuděj, chtěj se předvádět – ale vony nemaj ani to molo ani lidi! Tak vony se slíkaj a fotěj doma, ale ne úplně hambatý. Vony si daj na sebe polštář a v pase ho přivážou. Ty sou nápaditý, co? A aspoň vidí ty na tych sítích jaký maj doma polštáře. Někerý se zabalej i do peřiny. No jo, to sou ty modelky!

   A víš co teď dělaj hérečky? Ty si zas dávaj do rozkroku roušku. Prostě nic jinýho, jenom tu roušku. Ta Boudová se takle vyfotíla – a je z toho velkej průšvih! Dyk to je hanobení roušky! To je snad horší než pálit vlajku! Rouška se má přeci nosit na ksiftě a ne si ji strkat tam... Vono to vod ní bylo myšlený jako takovej protest. Jako ten Palach nebo ty co bojovali za ty ideály! Vona ta Boudová, vona chce, abysme přemejšleli a tu roušku nosili správně. Teda esli to po ní začnou dělat i vostatní, no potěš pánbu, to budou teda demonstrace! No někerý lidi todle její focení s rouškou dole naštvalo. Dyk my už sme si na ty roušky zvykli, někerý lidi je nosej rádi, cejtí se bezpečný.

   Já už si taky na tudlenctu dobu zvykám. Už si skoro neumim představit, že by to bylo jináč. Teď se těšim na televízi, zas budou ty svodky nakaženejch a mrtvejch, naštěstí to moc nepřibejvá, ale musíme bejt furt ve střehu, jak nám řikaj, protože ten vírus pořád číhá. Tak se, Božka, měj – a dyby ti byla dlouhá chvíle, tak třeba taky zkus něco s tyma polštářema!