Teďkon sem, Boženko, hodně přemejšlela. A to sem neměla dělat, protože mě z toho rozbolela hlava. Ale napíšu ti, na co sem přišla! Mně totiž hrozně vrtalo hlavou, že hlásili v televízi, že chtěj pouštět vězně. Já si řikám „to je divný, proč zrovna teď chtěj pouštět ty vězně? Proč vo tom zrovna teď mluví?“ A Božka, drž se, já sem na to přišla! Voni totiž potřebujou místo pro lidi, který sou teď v tom nouzovým stavu neposlušný.

   V rádiu sem slyšela, že včera, jak bylo to sluníčko a tak hezky, že se stal velkej průšvih. V rozhlase řikali, že chytli nějaký naháče bez roušky, voni se ti nudistí chtěli koupat – ale roušku si do vody nevzali! Tak za to teď budou veliký pokuty! Možná je i zavřou. Hele, Božka, kdybys ty viděla někoho bez roušky, tak to musíš taky hlásit. Lidi teď ohlašujou co kde vidí co není v rychtyku, tak je to zas jak postaru. Hlavně, aby je nestříleli, že nenosej tu roušku!

   Tak se mi zdá, že všici Češi, staří, mladý, no všici, musej mít teďkon toho Alzhajmra. Voni to v tý televízi hlásej pořád – neslyším furt nic jinýho než „roušky, roušky“. Hotová kampaň! Dyk i já už si to pamatuju, že musí bejt rouška. Toho vírusa teda roušky nevyléčí, ani ho pořádně nezachytí, ale každej to musí mít, jinak asi půjde do kriminálu! Dyť taky ten náčelník, ten velitel toho našeho krizovýho štábu, je voják! Já sem si napřed řikala, že je to dochtor, ale von je to hlavně voják, kterej chce, aby tady byl sakra pořádek! Už před tím vírusem mluvil do televíze, že se všici musej dávat vočkovat na to co von rozhodne a že se mu taky nelíbí ten internet, že si tam každej píše co chce. Ale zatím ten internet asi zakázat nechce ten Prymula, voni sou zatím mírný. Řikal vnuk, že tam ten herec, ten Dušek, dal nějaký povídání se svým kamarádem Calábkem. No, sešlí se, natočili si takový vídeo vo tom vírusovi a vo bylinkách, který na ten vírus prej pomáhaj. No a dobrá zpráva – nezavřeli je! Jen to jejich povídání z toho internetu smazali! Máme přeci poslouchat co vymyslej ti nahoře a ne si sami vymejšlet co by nám pomohlo.

   Tak eště nevíme esli ty vězně, co tam sou teď, pustí. A teprv uvidíme esli ti nahoře nepřitvděj a ty naháče a bylinkáře do toho lochu nakonec nedaj. Tak se měj, Boženko. A zas ti napíšu!