Boženko, tak ti píšu esli se taky díváš na tu novou reálity šou, no vo tym ministerstvu. Na to se určitě dívej, je to hrozně zajímavý! Já teda mám strašně ráda ty dramata vo tych ctižádostivcích, co usilovali vo vládu nad lidem. Třeba ten Šekspír vo tym  psal, bylo to historický a ukrutně krvavý. Ten Makbet, jak zabíl tohoto krála a pak se z tyho zcvoknul nebo takovej Richard a podobný. Prostě sou to velký kruťárny, ale bylo to ze života. Taky u nás ten svatej Václav zrovna dobře v tý Boleslavi nedopad, brácha tak bažil po tý moci, až ho dal zapíchnout. Ten Václav je kvuli tomu hrdina a vo tym Boleslavovi si myslíme, že to fakt přehnal.

   Ale neboj, Božka, ta naša reálity šou není tak krvavá. Voni to dávaj teď v televízi. Sou tam jen tři postavy, tak je to celkem přehledný. Ale fakt zajímavý. Nejprv je tam náměstek ministra, ten je hrozně lačnej po moci. Von je rád nekde ředitelem nebo šéfem nečeho, ale teďko je zrovna na ministerstvu pouhej náměstek. Někdo by si jako náměstek řek, no, to je pěkný, peněz mám dost, pro ty vobčani já můžu bejt užitečnej. Ale to mu nestačí. Von ti chce bejt první. Dycky první! No, je to voják, tak chce vyhrávat ty bitvy, to je jasný. Tak je u toho ministra, dělá chytrýho, nepostradatelnýho – a de mu po krku.  A ten ministr je takovej slabej, celej ten Václav, von se mu nebrání, nechá si vod něj všecko líbit. A teď ta finta teho náměstka. Ten se cejtí silnej, tak si došlápne na samýho premiéra, že von jako vodejde. Pěkně zvostra ho začne vydírat – ať si jako ten premiér dá bacha, že chce z toho ministerstva načisto vodejít. Taky mu něco slíbí, něco zašolíchá. Von má taky nejaký svý firmy, premiér má svý firmy, tak si rozumějí a dohodnou se, že to budou radši šolíchat spolu – a že teho současnýho ministrá vyrazí. Premiér hned začne řikat jak to ministerstvo špatně funguje, jak je nespokojenej – a ten natěšenej náměstek už číhá za rohem a čeká jak to dopadne. Boženko, to ti je tak dramatický, ty vidíš jak je to porád stejný, jak se ty ctižádostivci chtěj dostat k moci, jak je nic nezastaví, jak si dycky najdou cestičky, jak se dostat k lizu.

   Ta moderní doba, ta má, Božka, neco do sebe. Už se nezapichujem tak často, už sme kultívovaný, i dyž se vo tu moc bojuje porád. Až premiér musí řikat „nebuďte slušnej“, abysme pochopíli, že bojovat vo svý koryto mušíme furt.